Hotel Arłamów, Ustrzyki Dolne
9 - 10 czerwca zapraszamy na „Manufakturę Pierogów” w Arłamowie

9 - 10 czerwca zapraszamy na „Manufakturę Pierogów” w Arłamowie

01 черв. 2023

W zbliżający się weekend czerwcowy w Hotelu Arłamów nie zabraknie atrakcji. 9 i 10 czerwca zapraszamy na nowe warsztaty kulinarne - „Manufaktura Pierogów”. Poznaj najbardziej znane i lubiane danie kuchni polskiej w wyjątkowej, nowatorskiej odsłonie.

W dniach 9-10 czerwca ( piątek, sobota) w godzinach 13:00- 18:00 w Karczmie na Stoku odbędzie się „Manufaktura pierogów”. Warsztaty przygotowywania pierogów połączone będą z degustacją.

W trakcie „Manufaktury Pierogów” dowiecie się, jak przygotować wyjątkowe, regionalne pierogi. Idealne ciasto połączymy z pysznym, a jednocześnie zaskakującym w smaku nadzieniem.

W programie warsztatów proponujemy 5 rodzajów pierogów:

PIEROGI WEGETARIAŃSKIE Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ ,WARZYWAMI I TYMIANKIEM
 
  Potrawa mączna z kawałków cienko rozwałkowanego ciasta, ze słonym farszem z czerwonej soczewicy, uformowane na kształt półkola. Polecana osobom na diecie wegańskiej.
 
PIEROGI Z KRUPNIOKIEM I CYNAMONEM, OKRASZANE PRAŻONĄ CEBULĄ
 
  Potrawa popularna w regionie, przygotowana z popularnego krupnioka.  Zdrowe ze względu na obecność podrobów, które zawierają znaczne ilości witamin oraz składników mineralnych.
 
PIEROGI Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I PIECZONYMI BURAKAMI
 
  Danie przygotowane z pstrąga poławianego w arłamowskich stawach. Nietuzinkowe połączenie z pieczonym burakiem może zaskoczyć najbardziej wybrednych smakoszy tradycyjnych pierogów.
 
PIEROGI Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
 
  Pierogi w wersji wegetariańskiej dla osób chcących zastąpić mięso na zdrowsze zamienniki. Przepis regionalny z okolic Przemyśla, znany u każdej gospodyni z okolic Arłamowa.
 
PIEROGI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I ŻURAWINĄ
 
  Coś dla najmłodszych i nie tylko. Owocowy farsz mogący być jednocześnie daniem głównym jak i deserem.

Koszt warsztatów wraz z degustacją to 59 PLN od osoby. Obowiązują zapisy.

Ilość miejsc ograniczona.

Manufaktura pierogów w Arłamowie:

Data: 09-10.06.2023 r.

Miejsce: Karczma na Stoku (kompleks Hotelu Arłamów****)

Program: Warsztaty połączone z degustacją w godz. 13:00-18:00

Zapisy i kontakt: Recepcja Hotelu Arłamów****, tel.  +48 13 443 10 00

фільми
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij