W kompleksie Arłamów znajdują się trzy restauracje o odmiennym klimacie i menu. Łączy je jedno – sztuka tworzenia smaków. Wszystkie dania zostały skomponowane przez znakomitych Szefów Kuchni, a do ich przygotowania wykorzystujemy doskonałe składniki od lokalnych dostawców, a także aromatyczne zioła, które sami hodujemy.
Zapraszamy do zapoznania się z szeroką ofertą restauracji i kawiarni Hotelu Arłamów. Każda lokalizacja ma do zaproponowania unikalne i charakterystyczne menu.
Zlokalizowana na poziomie +1, przestronna restauracja Carpathia, serwuje śniadania i obiadokolacje dla gości indywidualnych. Dodatkowo, na przeszklonym dziedzińcu hotelowym, znajduje się strefa a`la carte. Specjalnością Carphatii są wykwintne dania kuchni europejskiej z elementami kuchni molekularnej i orientalnej.
Znajdująca się na poziomie +2 restauracja Turnica przeznaczona jest dla Gości konferencyjnych oraz dla grup zorganizowanych. To przestronne, jednak klimatyczne miejsce z drewnianymi belkami oraz ciekawymi detalami nawiązującymi do tradycji Podkarpacia. Sala urządzona jest w sposób przemyślany, tak aby zapewnić Gościom komfortową atmosferę spożywania posiłków, z zachowaniem płynnej logistyki serwowania dań.
Usytuowana w Rezydencji kameralna restauracja à la carte ARŁAMÓW to miejsce zachwycające unikatową atmosferą z nutką historii. Stylowe, eleganckie wnętrze jest inspirowane stylem myśliwskim. Do charakteru wnętrza nawiązuje również restauracyjne menu, w którym królują dania kuchni polskiej i regionalnej oraz oczywiście doskonała dziczyzna. Do wybranych dań wina dobiera znakomity somelier.
Najwyższą jakość wykwintnych dań serwowanych w naszych restauracjach doceniają także krytycy kulinarni. W 2018 roku nasze restauracje Carpathia i a’la carte Arłamów otrzymały nagrody Żółtych Czapek przyznawane przez prestiżowy Żółty Przewodnik Gault&Millau. Wyróżnienia te potwierdzają ogromne doświadczenie, doskonały smak i kunszt kulinarny naszego szefa kuchni: Piotra Porady.