Hotel Arłamów, Ustrzyki Dolne
9 - 10 czerwca zapraszamy na „Manufakturę Pierogów” w Arłamowie

9 - 10 czerwca zapraszamy na „Manufakturę Pierogów” w Arłamowie

01 cze 2023

W zbliżający się weekend czerwcowy w Hotelu Arłamów nie zabraknie atrakcji. 9 i 10 czerwca zapraszamy na nowe warsztaty kulinarne - „Manufaktura Pierogów”. Poznaj najbardziej znane i lubiane danie kuchni polskiej w wyjątkowej, nowatorskiej odsłonie.

W dniach 9-10 czerwca ( piątek, sobota) w godzinach 13:00- 18:00 w Karczmie na Stoku odbędzie się „Manufaktura pierogów”. Warsztaty przygotowywania pierogów połączone będą z degustacją.

W trakcie „Manufaktury Pierogów” dowiecie się, jak przygotować wyjątkowe, regionalne pierogi. Idealne ciasto połączymy z pysznym, a jednocześnie zaskakującym w smaku nadzieniem.

W programie warsztatów proponujemy 5 rodzajów pierogów:

PIEROGI WEGETARIAŃSKIE Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ ,WARZYWAMI I TYMIANKIEM
 
  Potrawa mączna z kawałków cienko rozwałkowanego ciasta, ze słonym farszem z czerwonej soczewicy, uformowane na kształt półkola. Polecana osobom na diecie wegańskiej.
 
PIEROGI Z KRUPNIOKIEM I CYNAMONEM, OKRASZANE PRAŻONĄ CEBULĄ
 
  Potrawa popularna w regionie, przygotowana z popularnego krupnioka.  Zdrowe ze względu na obecność podrobów, które zawierają znaczne ilości witamin oraz składników mineralnych.
 
PIEROGI Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I PIECZONYMI BURAKAMI
 
  Danie przygotowane z pstrąga poławianego w arłamowskich stawach. Nietuzinkowe połączenie z pieczonym burakiem może zaskoczyć najbardziej wybrednych smakoszy tradycyjnych pierogów.
 
PIEROGI Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
 
  Pierogi w wersji wegetariańskiej dla osób chcących zastąpić mięso na zdrowsze zamienniki. Przepis regionalny z okolic Przemyśla, znany u każdej gospodyni z okolic Arłamowa.
 
PIEROGI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I ŻURAWINĄ
 
  Coś dla najmłodszych i nie tylko. Owocowy farsz mogący być jednocześnie daniem głównym jak i deserem.

Koszt warsztatów wraz z degustacją to 59 PLN od osoby. Obowiązują zapisy.

Ilość miejsc ograniczona.

Manufaktura pierogów w Arłamowie:

Data: 09-10.06.2023 r.

Miejsce: Karczma na Stoku (kompleks Hotelu Arłamów****)

Program: Warsztaty połączone z degustacją w godz. 13:00-18:00

Zapisy i kontakt: Recepcja Hotelu Arłamów****, tel.  +48 13 443 10 00

Filmy

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HOTEL ARŁAMÓW SPÓŁKA AKCYJNA, ARŁAMÓW, 38-700, USTRZYKI DOLNE Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności
Pliki cookies niezbędne do funkcjonowania strony

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert, dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa m.in: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć.

Pliki cookies analityczne

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania, oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika,

Pliki cookies marketingowe

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji, oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane