Nasza kuchnia odzwierciedla ducha Arłamowa – oparta na świeżych, zdrowych, lokalnych składnikach jest zaproszeniem w podróż pełną smaków regionu, Polski, Europy i świata. Doskonałe kompozycje naszych Szefów Kuchni wspaniale podkreślają aromatyczne zioła, które hodujemy w hotelowej szklarni. Zapraszamy na prawdziwe rozkosze podniebienia i ucztę smaków.
Wyjątkowa kompozycja smakowa na dobry początek
jabłko / boczniak / por / proziak / burak
(alergeny: laktoza / gluten)
dynia / szpinak / sos pomidorowy / parmezan
(alergeny: gluten / laktoza)
seler / topinambur / szalotka / musztarda francuska / estragon / remoulade
(alergeny: jajko / laktoza / seler)
wędzona słonina / jajko s-v / piana chrzanowa / kurki marynowane / kapary / musztarda francuska / parmezan
(alergeny: gluten / laktoza / jajko / gorczyca)
mus z gruszki quince / ravioli z buraka z kapustą / masło palone
(alergeny: laktoza)
groszek zielony / seler naciowy / por suszony / kozi ser
(alergeny: jajko / laktoza / gluten / seler naciowy)
Zdrowy posiłek na każdą okazję
endywia / gruszka / marakuja / grillowana cykoria
(alergeny: laktoza)
trio z kalafiora / skorzonera / dynia / burak / papryka / majonez bazyliowy
(alergeny: jajko / laktoza)
Wyśmienity sposób na rozgrzanie
mleko kokosowe / pestki dyni / focaccia
(alergeny: gluten)
borowik / puree truflowe / pancetta / jajko poché
(alergeny: jajko, laktoza, gluten).
dorsz / sandacz / por / marchew / pietruszka
(alergeny: skorupiaki)
foccacia / grillowana szalotka / szczypior / crème fraîche
(alergeny: laktoza / gluten)
Kulinarna uczta – świeżość i najwyższa jakość
śliwka / mus z buraka / ziemniak fondant / topinambur / marchew / crème de casiss jus
(alergeny: laktoza)
mus jabłkowy / gratin batatowo-ziemniaczane / kapusta / bekon / szałwia / sos z cydru
(alergeny: laktoza)
risotto / salsa pomidorowa / lody z awokado / pini
(alergeny: laktoza / orzeszki pini / skorupiaki)
apenade / purée maślane / kapary / por / puder z oliwy cytrynowej / marchew / sos chrzanowy
(alergeny: laktoza)
prawdziwki / parmezan / rukola / natka pietruszki / sos maślany
(alergeny: laktoza / gluten)
dynia / filet z kurczka / noga faszerowana dynią / purée maślane / marchewka / jus
(alergeny: laktoza)
pieczona dynia / oliwa cytrynowa / parmezan / ajvar
(alergeny: laktoza)
Grill - wołowina sezonowana w Hotelu Arłamów
smardze / szalotka / wędzony topinambur / batat pieczony / szpinak z pieczonym czosnkiem / sos pieprzowy
(alergeny: laktoza, grzyby)
ziemniaki truflowe / puree z selera / mus z pieczonego pomidora / marynowany w whisky grzyb portobello / mix sałat / jus
(alergeny: laktoza, grzyby)
pomidory koktajlowe / puree z selera / wędzony topinambur / mus z pieczonego pomidora / sos bernaise / sos pieprzowy
(alergeny: laktoza, jajko)
*chateubriand – danie przeznaczone dla 2 osób, czas przygotowania od 25 min wzwyż w zależności od stopnia wysmażenia mięsa
bułka maślana / portobello / Gruyère / chutney pomidorowe / frytki z cukinii / mix sałat
(alergeny: jajko / gluten / laktoza)
Zaskakujący wygląd, niezapomniany smak
gruszka / miód / syrop szafranowy / purée z gruszki
(alergeny: laktoza / jajka / gluten)
crème pâtissière / mus pomarańczowo-cytrynowy / ciasto francuskie
(alergeny: laktoza / gluten / jajka)
czekolada / grand marnier / ganache pomarańczowe
(alergeny: laktoza / gluten / jajko)
mini naleśniki kokosowe / lody waniliowe
(alergeny: gluten / laktoza)
Szczęście Twojego dziecka jest najważniejsze
z makaronem
(alergeny: gluten, mleko, seler)
(alergeny: gluten, mleko, seler)
w chrupiącej panierce z surówką z marchewki i frytkami
(alergeny: gluten, mleko, seler)
w chrupiącej panierce z surówką z marchewki i frytkami
(alergeny: gluten, mleko, seler)
ze słodką śmietaną i cukrem
(alergeny: gluten, mleko, seler)
z sosem bolońskim z kurczaka
(alergeny: gluten, mleko, seler)
z nutellą i owocami
(alergeny: gluten, mleko, seler)
truskawka, czekolada, wanilia
(alergeny: gluten, mleko, seler)
Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.
OK, zamknij