Hotel Arłamów, Ustrzyki Dolne
9 - 10 czerwca zapraszamy na „Manufakturę Pierogów” w Arłamowie

9 - 10 czerwca zapraszamy na „Manufakturę Pierogów” w Arłamowie

01 jun 2023

W zbliżający się weekend czerwcowy w Hotelu Arłamów nie zabraknie atrakcji. 9 i 10 czerwca zapraszamy na nowe warsztaty kulinarne - „Manufaktura Pierogów”. Poznaj najbardziej znane i lubiane danie kuchni polskiej w wyjątkowej, nowatorskiej odsłonie.

W dniach 9-10 czerwca ( piątek, sobota) w godzinach 13:00- 18:00 w Karczmie na Stoku odbędzie się „Manufaktura pierogów”. Warsztaty przygotowywania pierogów połączone będą z degustacją.

W trakcie „Manufaktury Pierogów” dowiecie się, jak przygotować wyjątkowe, regionalne pierogi. Idealne ciasto połączymy z pysznym, a jednocześnie zaskakującym w smaku nadzieniem.

W programie warsztatów proponujemy 5 rodzajów pierogów:

PIEROGI WEGETARIAŃSKIE Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ ,WARZYWAMI I TYMIANKIEM
 
  Potrawa mączna z kawałków cienko rozwałkowanego ciasta, ze słonym farszem z czerwonej soczewicy, uformowane na kształt półkola. Polecana osobom na diecie wegańskiej.
 
PIEROGI Z KRUPNIOKIEM I CYNAMONEM, OKRASZANE PRAŻONĄ CEBULĄ
 
  Potrawa popularna w regionie, przygotowana z popularnego krupnioka.  Zdrowe ze względu na obecność podrobów, które zawierają znaczne ilości witamin oraz składników mineralnych.
 
PIEROGI Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I PIECZONYMI BURAKAMI
 
  Danie przygotowane z pstrąga poławianego w arłamowskich stawach. Nietuzinkowe połączenie z pieczonym burakiem może zaskoczyć najbardziej wybrednych smakoszy tradycyjnych pierogów.
 
PIEROGI Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ZIEMNIAKAMI I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM
 
  Pierogi w wersji wegetariańskiej dla osób chcących zastąpić mięso na zdrowsze zamienniki. Przepis regionalny z okolic Przemyśla, znany u każdej gospodyni z okolic Arłamowa.
 
PIEROGI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I ŻURAWINĄ
 
  Coś dla najmłodszych i nie tylko. Owocowy farsz mogący być jednocześnie daniem głównym jak i deserem.

Koszt warsztatów wraz z degustacją to 59 PLN od osoby. Obowiązują zapisy.

Ilość miejsc ograniczona.

Manufaktura pierogów w Arłamowie:

Data: 09-10.06.2023 r.

Miejsce: Karczma na Stoku (kompleks Hotelu Arłamów****)

Program: Warsztaty połączone z degustacją w godz. 13:00-18:00

Zapisy i kontakt: Recepcja Hotelu Arłamów****, tel.  +48 13 443 10 00

Filmy

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory . Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy.
By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes(including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by HOTEL ARŁAMÓW SPÓŁKA AKCYJNA, ARŁAMÓW, 38-700, USTRZYKI DOLNE . You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved