Gault&Millau Polska dla Arłamowa!

Jubileuszowa V Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau, która odbyła się 29.11.2018 w Gdańsku była dla nas bardzo udana. Nasze Restauracje: Arłamów i Carpathia prowadzone przez Szefa Kuchni Piotra Zabłockiego uzyskały nagrodę Żółtej Czapki! Po weryfikacji niezależnych inspektorów znaleźliśmy się w jednym z najbardziej prestiżowych przewodników w świecie kulinarnym – Gault&Millau Polska. Radość jest ogromna! Dyrektor Gastronomii Witold Antochów gratuluje Szefowi Kuchni Piotrowi Poradzie, Szefowi a’la carte Piotrowi Zabłockiemu oraz całemu zespołowi kuchni i gastronomii. Dziękujemy szczególnie naszym Gościom – to oni na co dzień weryfikują naszą pracę! 

„Żółty przewodnik Gault&Millau” powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q. Przewodnikowi przyświeca hasło: „Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena!”. To przewodnik po restauracjach, hotelach i produktach. W polskim wydaniu na 2019 rok znalazły się rekomendacje 640 restauracji, 200 produktów regionalnych i ponad 60 miejsc, gdzie można je kupić.